Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 19 mei 2017

Albert Dragt lijsttrekker D66 Leusden voor gemeenteraadsverkiezingen 2018

LEUSDEN – Hoewel de gemeenteraadsverkiezingen pas in maart 2018 worden gehouden, heeft D66 Leusden al een nieuwe lijsttrekker. Tijdens de algemene ledenvergadering werd woensdagavond wethouder Albert Dragt gekozen. Hij neemt het stokje als lijsttrekker over van Roel Madiol.

Dragt is nu wethouder van de grootste fractie in de huidige coalitie van D66, Groen Links/PvdA en ChristenUnie/SGP. Hij wil het beleid van deze coalitie tot inzet maken van de verkiezingen. ,,Deze coalitie heeft veel bereikt, heeft daadkracht getoond en heeft aangegeven op een andere wijze te willen besturen, met veel aandacht voor de inwoners en voor openheid en transparantie.”
De kersverse lijsttrekker wijst erop dat er op economisch gebied in Leusden grote stappen zijn gezet. ,,Denk aan de renovatie van de Biezenkamp, maar ook aan voorstellen die nu worden uitgewerkt voor de Hamershof. Daarnaast is er ingezet op de nieuwe kansen voor werklocaties, kantorentransformaties naar woningen. Ook is een geslaagde actie gevoerd naar de provincie om er voor te zorgen dat AFAS zijn nieuwbouwplannen kan uitvoeren.’’

De wethouder is ook trots op wat er op het gebied van sport is bereikt. ,,De gemeente heeft samen met de verenigingen gezorgd voor de komst van de tweede sporthal op het burgemeester Buiningpark en voor de aanleg van een vierde hockeyveld. Daarnaast is er de vernieuwing van zwembad Octopus, de duurzame verlichting van de velden van honkbalvereniging de Red Caps. Ten slotte wordt er ook nog gewerkt aan de realisatie van een blaashal voor hockeyvereniging MHC Leusden.’’

Dragt ziet vooruitgang op het gebied van milieu en duurzaamheid. ,,Samen met de bewoners zijn grote stappen gezet voor het realiseren van zogenaamde ‘Nul op de meter (NOM) woningen’ boven de Hamershof en de realisatie van een energieneutraal nieuw gemeentehuis en een energieneutrale tweede sporthal. Het wagenpark van de gemeente heeft nu enkele elektrische auto’s, het omgekeerd inzamelen is ingevoerd en de renovatie van De Korf is duurzaam uitgevoerd, inclusief het energiedak.’’

De lijsttrekker is ook tevreden met het beleid dat is gevoerd voor het sociaal domen. ,,Deze coalitie heeft invulling gegeven aan de transitie in de WMO en de Jeugdzorg. De gemeente heeft samen met de samenleving haar taken opgepakt in onder andere de thuiszorg, het instellen van de minimacoach, de schuldhulpverlening en de opvang van statushouders door inzet van NVA en de vrijwilligers van Gastvrij Leusden.’’

Dragt denk al na over de volgende raadsperiode. ,,In de volgende periode willen we minimaal de in gang gezette ontwikkelingen afmaken en daarnaast nog grote stappen zetten op het realiseren van een optimaal functionerende Hamershof en de invulling van de bedrijvenlocaties. We willen Leusdense bedrijven de mogelijkheid bieden om hun bedrijf verder te ontwikkelen en uit te breiden.’’